Ligt het aan mij,
of hoe zit het?

Een herkenbaar verhaal over jezelf
blijven in een wereld vol verwachtingen

Het verhaal

Hoofdpersoon Hugo leidt een comfortabel en overzichtelijk bestaan, voor hem geen groots en meeslepend leven. Maar soms bekruipt hem het verlangen om, net als anderen, meer uit het leven te willen halen. Dromen na te jagen. Succesvol te zijn. ‘Is dit alles?’, vraagt hij zich soms af. Meestal vliegen de dagen echter voorbij zonder dat hij hierbij stilstaat. Tot die ene dag waarop zijn succesvolle broer dringend om zijn hulp vraagt. Vanaf dat moment verandert zijn leven in een ware rollercoaster en wordt hij gedwongen om zijn leven en verwachtingen ervan onder de loep te nemen. Wie is hij nou eigenlijk zelf en wat is echt belangrijk in zijn leven?

Meer dan een verhaal

Dit zelfhulpboek is verhalend geschreven om je als lezer mee te nemen in Hugo’s zoektocht naar antwoorden. Via zijn herkenbare, soms ongemakkelijke maar ook grappige ervaringen kun je ook meer over jezelf ontdekken. Over wie jij zelf bent, wie je wilt zijn, en hoe jij omgaat met jezelf en anderen.

De meeslepende verhaallijn is gecombineerd met korte reflecties, hapklare theorieën en praktische oefeningen aan het einde van elk hoofdstuk. Hierdoor leef je niet alleen mee met Hugo en de andere personages, maar leer je ook van hen hoe je jezelf kunt blijven in een wereld vol verwachtingen. Je ontdekt hoe je zelf vol vertrouwen het leven tegemoet gaat en hoe je, in een wereld die van ons allemaal veel vraagt, ook elkaar daarbij tot steun kunt zijn.

Waarom je dit boek moet lezen:

  • Verhalend zelfhulpboek wat echt makkelijk leest
  • Vol situaties, gedachten en uitspraken waarin je jezelf en anderen kan herkennen
  • Wat je laat zien dat je niet de enige bent die soms even niet weet hoe je aan alle verwachtingen kan voldoen
  • Je helpt om je gezien, gehoord en gewaardeerd te weten, zonder daar eerst van alles voor te moeten doen of presteren
  • Laat zien hoe we allemaal op onze eigen manier van betekenis kunnen zijn
  • Ook de praktische tools aanreikt om daar gelijk mee aan de slag te gaan
  • Uniek is door de combinatie van een verhaal (80%) met korte reflecties, hapklare theorie en makkelijk toepasbare oefeningen (20%)

Waarom ik dit boek geschreven heb

Ik werk al meer dan 20 jaar met groepen en zie dagelijks wat er gebeurt als mensen zichzelf en elkaar gaan (h)erkennen. Dat die (h)erkenning niet alleen zorgt voor meer wederzijds begrip – wat hard nodig is in deze tijd! – maar dat het vooral ook helpt om je gehoord en gezien en zelfs gewaardeerd te voelen, zonder daar eerst van alles voor te hoeven doen of zelfs te presteren. En is dat niet wat we allemaal nodig hebben? Aarzel dus niet langer en bestel een exemplaar voor jezelf en/of een ander. 

Bestellen

‘Ligt het aan mij, of hoe zit het’ is vanaf 1 november a.s. leverbaar in de winkel en online te verkrijgen. Wil jij zeker zijn van een exemplaar, bestel er dan nu alvast een bij uitgeverij THEMA. Het boek wordt dan rechtstreeks door het Centraal Boekhuis verstuurd.

Gesigneerd exemplaar?

Of bestel een uniek exemplaar met handtekening en/of persoonlijke boodschap rechtstreeks bij mij via whatsapp met onderstaande QR-code. 

Gesigneerd exemplaar?

Of bestel een uniek exemplaar met handtekening en/of persoonlijke boodschap rechtstreeks bij mij via whatsapp met onderstaande  button. 

Wat zeggen anderen over dit boek?